dilluns, 23 de maig del 2011

EDUCACIÓN PROHIBIDA

"No queremos ensenyadores, sino educadores"
"La emoción es el combustible que nos ayuda a movernos"
"El motor de la cognición del pensamiento es el afecto"
"Le puedo echar la culpa al régimen, le puedo echar la culpa al miniterio pero en aula yo puedo hacer la gran revolución"


"SI EL OBJECTIVO ES CAMBIAR EL MUNDO PERIMERO HABRIA QUE CAMBIAR LA ESCUELA"

Frases del la pel·lícula "educación prohibida" on parlen diferents experts sobre el canvi que ha de realitzar l'educació, ja que esta desfasada amb la societat d'avui en dia.

Ara comença un canvi i l'educació ha d'estar dintre d'aquest canvi, així que si no ho fan els polítics o em de fer els docents en les nostres aules. 
Uns videos molt ben fets on t'incita a fer aquests canvis, a buscar allò que pots fer per a millorar l'educació amb els nens i que no estas sol/a en aquest canvi que hi ha més persones que pensen així i aporten els seus coneixements per a ajudar a que aquest canvi sigui possible.

Tots podem ser part d'aquest canvi només has de creure en ell.

Mireu-los i doneu la vostra opinió.
La educación prohibida 2
PEDAGOGÍA 3000









Un llibre per a pares/mares, docents i tots els que els interesi l'educació.

Tens el link a la dreta no deixis de mirar-lo.

  

divendres, 20 de maig del 2011

AUTISME
Autisme és un trastorn del desenvolupament permanent, és a dir que és present durant tota la vida de la persona afectada. Aquesta síndrome esdevé visible durant els primers 30 mesos de vida i provoca diferents nivells d’alteració del llenguatge i de la comunicació, de les competències socials i de la imaginació. Per altra banda també comporta comportaments anormals, com activitats i moviments repetitius, obsessions cap a objectes, etc..
Totes les persones amb autisme tenen dificultats d’interacció social i de comportament, però el grau d’extensió i dificultat varia. Alguns poden ser molt retrets, i d’altres poden ser extremadament actius i apropar-se a la gent d’una manera molt específica. Tenen problemes d'inatenció i resistència al canvi. Normalment responen a estímuls sensitius de manera atípica i poden manifestar conductes estranyes com aplaudir, donar voltes o balancejar-se. També poden mostrar usos poc habituals d’objectes i afecció per alguns objectes.
Quan un nen presenta un transtorn en el desenvolupament, si no es tracta adequadament o la intervenció es realitza el més haviat possible, el problema es pot agreujar amb el temps.

Com podem tractar un infant amb trastorn autista?

S'ha de tenir molt en compte que aquest infant necessita aprendre sempre amb èxit i no per assaig i error, es a dir, quan aprenen qualsevol cosa nova no es pot fallar, no s'ha de provar "de veure si". Ho ha de fer bé des del principi, perquè així els podrem premiar, i per tant, aprendran.
Les coses que els ensenyem perquè les aprenguin, han de tenir sentit, un "perquè". Que siguin estris, que puguin aplicar el seu aprenentatge en la vida quotidiana.
No és aconsellable centrar-se en el que no fan, en el que no pot, en el que els surt malament.
En el que cal centrar-se es en el que poden fer, si se'ls ajuda, en el que quan ho fan, està entretingut i els agrada, en el que pot ajudar-los a pujar un petit esglaó en el seu desenvolupament.
 Quan els nostres nens aprenen allò que minuciosament i amb tot el nostre afecte els hem ensenyat, cal procurar que aquest aprenentatge ocorri també en altres contexts.
Per exemple, poden aprendre a menjar en el "cole", usant els coberts, menjant "de tot".
Si aprenen en aquest context, hauran de generalitzar-lo a la llar, a quan anem a casa de l'àvia, en un restaurant...
Sempre, fem el que fem (menjar, muntar en bicicleta, mirar un vaixell..), sempre hem d'aprofitar les oportunitats comunicatives que cada una de les situacions d'aprenentatge ens brinden.
És aconsellable aprendre a l'escola, com la resta dels nens, amb els ajuts i suports que siguin necessaris; a la llar; als passeigs pel nostre barri... fugim de l'artificiós, dels contexts impol·luts exempts d'estímuls naturals. A més... després cal generalitzar!

Treballar de forma organitzada, sempre de la mateixa manera, motivant-los molt per a que aprenguin. 
El centre de Terapia Musicañ Nordoff-Robbins, d'America, creu en que la música ajuda a les persones que tenen desordres comunicatius i pot ajudat a millorar l'expressicitat i l'habilitat d'interactuar; per a persones aïllades per enfermetat o discapacitat pot comportar un mitja per socialitzar, compartir i participat en la comunitat. 
A l’aula o a casa podem jugar a partir de la música, amb instruments sobre tot de vent i percussió,  ja que incorporen el control de la respiració, l’atenció sobre la zona oral i l’alliberament de tensions i agressivitat.
A la majoria d’infants autistes els hi agrada la música i  pot ser una bona manera de treballar amb ells la comunicació no verbal.
Sempre tenint en compte que no s'aïllin més en ell mateix.

dijous, 19 de maig del 2011

MASSATGE INFANTIL

El massatge infantil es una manera de comunicar-se amb el bebè a través del tacte i al mateix temps es un mètode terapèutic, ja que proporciona molts beneficis per a l'infant.

"El masaje de bebés es un arte tan antiguo como profundo, simple pero difícil, y difícil porque es simple, como todo aquello que es profundo"

Frédérick Leboyer

Aquest ajuda a:

Millorar i enfortir els vincles entre pare-fill.
Augmenta la seva autoestima
Ajuda a la maduració del seu sistema neurològic central i perifèric, a més de situar-se en l'espai on es troba.
Afavoreix la digestió del infant.
Fomenta el descans i el son.
Elimina contractures
Millora la circulació venosa
Enforteix el sistema immunitari
Ajuda a drenar secessions a nivell respiratori
Elimina toxines.


Es molt senzill de realitzar.
Consisteix en alterna moviments d'amassament, traccions, friccions, percussions i carícies.

Important destacar que no es pot realitzar ràpid, es un moment de relaxació on ha d’haver-hi moviments suaus i fent que duri una estona llarga i l’infant quedi relaxat.

El massatge s'inicia en el tòrax, on es realitza el primer contacte o es posen es sintonia els pares amb el infant. En el torxa es on tenim el centre de les emocions. Continuarem el massatge treballant braços, abdomen, cames, espatlla i finalment la cara.

diumenge, 8 de maig del 2011

ALIMENTA'T AMB SENY



Hi ha molts temes a parlar, però avui hem centraré en l'alimentació, aquesta és molt important al llarg de la vida. quan som petits ens ajuda a crèixer i ens dóna energía per poder jugar, al crèixer ens dona força per estudia i d'adults ens permet fer mil i una cosa  a la vegada. D'aquesta manera es important saber perfectament que consumir per a poder rendir al 100% durant tot el temps.

Per fomentar l'alimentació saludable als nostres infants, una bona manera de fer-ho es intridur-ho com un joc. am això vull dir que ensenyeu d'una manera divertida com són els diferents aliments que ingereixen.

Una proposat es que ajudin a fer el menjar, o que facin ells alguna recepta amb l'ajuda dels adults, d'aquesta manera poden aprendre com són els aliments i com amb la manipulació poden arribar al plat amb un altre tipus de presentació.

Per internet hi ha una diversitat de pagines on et surten diferents activitats , com també receptes.

Aqui us deixo alguna web interesant que he trobat:


No deixeu de comentar-ho i deixeu les vostres propostes, opinions perque entre tots ens poguem nutrir de les experiències dels altres.

dissabte, 7 de maig del 2011

NANAS DE LA CEBOLLA

La cebolla es escarcha
cerrada y pobre.
Escarcha de tus días
y de mis noches.
Hambre y cebolla,
hielo negro y escarcha
grande y redonda.

En la cuna del hambre
mi niño estaba.
Con sangre de cebolla
se amamantaba.
Pero tu sangre,
escarchada de azúcar
cebolla y hambre.

Una mujer morena
resuelta en luna
se derrama hilo a hilo
sobre la cuna.
Ríete niño
que te traigo la luna
cuando es preciso.

Tu risa me hace libre,
me pone alas.
Soledades me quita,
cárcel me arranca.
Boca que vuela,
corazón que en tus labios

relampaguea.

Es tu risa la espada
más victoriosa,
vencedor de las flores
 y las alondras.
Rival del sol.
Porvenir de mis huesos
y de mi amor.

Desperté de ser niño
nunca despiertes.
Triste llevo la boca
ríete siempre.
Siempre en la cuna
defendiendo la risa
pluma por pluma.

Al octavo mes ríes
con cinco azahares.
Con cinco diminutas
ferocidades.
Con cinco dientes
como cinco jazmines
adolescentes.

Frontera de los besos
serán mañana,
cuando en la dentadura
sientas un arma.
Sientas un fuego
correr dientes abajo
buscando el centro.

Vuela niño el la doble
luna del pecho
él, triste de cebolla,
tú satisfecho.
No te derrumbes.
No sepas lo que pasa
ni lo que ocurre.

MIQUEL HERNÁNDEZ                 


Interpretada per Joan Manuel Serrat
                          Nanas de Cebolla- Joan Manuel Serrat                                                                      





dijous, 5 de maig del 2011

365

Benvinguts i Benvingudes,

A totes les persones que visitin el meu blog.

Aquest serà un blog per a qualsevol persona interessada en l'educació dels més petits de 0 a 6 anys.

Tots podeu dir la vostre i demanar per qualsevol tema que us interessi i  jo intentaré donar-vos resposta a tot el que necessiteu. Com també serà el voste per a expilcar tot el que tingueu a dir.

Penseu que tots tenim algo a donar, el nostre gra de sorra, per a poder contribuir a millorar l'educació, no només a les escoles si no a casa o a qualsevol lloc, i qualsevol excusa es bona per a fer-ho.